Rss Feed
  1. ESER OKUMA SONUÇ RAPORU

    27 Ağustos 2011 Cumartesi






    KYTABIN ADI:KAN VE ONUR



    KYTABIN YAZARI:SVEVA CASATY MODYGNANY



    YAYIN EVY VE ADRESY:DO AN KYTAPÇILIK GÜNE LY/YSTANBUL



    BASIM YILI:1988







    1.KYTABIN KONUSU:New York’un en ünlü avukatyyken ve ehrin belediye ba kanly yna talipken ansyzyn kaybolan ve yyllar sonra sicilya’da bir manastyrda rahibe olarak ortaya çykan bir kadynyn öyküsü.





    2.KYTABIN ÖZETY:



    New York Times’yn atylgan muhabiri Mark Fawcett,Palermo’nun Giornale Sicilya gazetesinin istihbarat efi Gianna Ricci’den aldy y haberle olaya ba lar.



    New York’un en ünlü avukatyyken ve ehrin belediye ba kanly yna talipken ansyzyn ortadan kaybolan ve u anda Sicilya’da bir manastyrda rahibelik yapty y ö renilen bu kadynla konu mayy ba aryr ve olayy onun a zyndan dinler.



    Nancy’nin evinden ayryly y , dy arda okumasy ve avukat olmasynyn en büyük nedeni babasyny kendi gözü önünde öldürülmesidir.



    Nancy,babasyny öldüren adamyn simasyny sadece arabanyn içinden görmü tür.Nancy’nin en büyük amacy babasyny öldüren adamy bulup onu öldürmektir. Bunu artyk bir nevi kan meselesi yapmy tyr.



    Nancy’nin babasy calogero, ehrin en tanynmy otelinde kapy görevlisidir. Otel sahibinin arabasyny kapysyny açarken otelin sahibini öldürmesini engelleyerek kendi hayatyny feda eder. Bu olaydan ötürü otelin sahibi yani mafya babasy,nancy’i yanyna almak ve onu okutmak ister ve aileside buna kar y çykmaz.



    Nancy hukuk fakültesine girer. Oradayken sean adynda bir kiralyk katili sever. Kiralyk katil onun babasynyn katili oldu unu ö renir ama nancy bunu bilmez, onu deliler gibi sever sean’de onu deliler gibi sever ve hiçbir ey söylemez.



    Sean bir kaç nedenden dolayy ortadan kaybolur. Nancy onu unutamaz ama ya amaya devam eder. 2 yyl sonra nancy hukuk fakültesini bitirir ve orada kar yla ty y Taylor adyndaki biriyle evlenir. Yyllar sonra Sean gelir. Nancy onu tekrar sevmeye ba lar. Ama gerçekler ortaya çykar. Nancy’i babasyny katilinin Sean oldu unu ö rendi inde çok acy çeker ama bunu bir kan meselesi yapty y için Sean’i öldürür. Mafya bu olayy kapatyr ve nancy hapse girmez. Ama bu olayy kaldyramaz ve Sicilya’da bir manastyra gizlice çekilir ve rahibelik yapar.





    3.KYTABIN ANA FYKRY: Yntikam a ka galip gelmi tir. Yntikam duygusundan dolayy her ey yapylabilir oldu u gösterilmi tir.





    4.KYTABIN AHISLARINI DE ERLENDYRYLMESY:



    NANCY:Olayyn kahramanydyr. Uzun boylu,zarif ve zayyf bir fizi e sahip,gür siyah saçlary vardyr.



    SEAN:Mavi gözü ,çok yaky ykly kiralyk katil olmasyna kar yn a ka yenilmi biri.



    TAYLOR:Çok iyi, anlayy ly biri.





    5.KYTABIN HAKKINDAKY AHSY GÖRÜ LER:Kitap çok akycy ve akyl dolu sözler içeren bir kitap. Bir kyzyn hayatta neler yapabilece ini anlatyyor.





    6.KYTABIN YAZARI HAKKINDAKY BYLGYLER:Yazar 1931 yylynda New York’ta do du.1951 yylynda gazetelerde makale ve yazylary çykmaya ba lady. Yazar kan ve onur adly kitabyny çykardyktan sonra çok tanynmaya ba lady. Yazar 1965 yylynda bestseller ödülünü alarak kendini kanytlamy tyr.



  2. 0 yorum:

    Yorum Gönder